انگاره یک بازی در مورد حرکت و هندسه است. بخشی بازی معمایی و بخشی ابزار طراحی، انگاره در مورد تخیل هندسی شماست.
حرکت، هندسه و هنر سه رکن اصلی این عنوان را تشکیل میدهند. هدف اصلی تشخیص مسیر صحیح حرکت برای ساخت الگوی مورد نظر، سپس خلق یک تصویر هنری زیباست. این بازی به کاوش در مورد حرکت ماشینهای ساده و زیبایی نهفته در اعماق حرکات تکرارشونده میپردازد.
درباره سازنده:
مهدی بهرامی متولد و بزرگشده اصفهان است. از همان سنین نوجوانانی علاقهمند به مباحث نرمافزاری و برنامهنویسی بود تا جایی که در سن ۱۱ سالگی با نوشتن یک برنامه محاسباتی پایه ریاضی توانست در سطح مدرسه جایزهای را از آن خود کند. علاقه به برنامهنویسی و همزمان تلاش برای ایجاد نسبت میان فضای سرگرمی بازیهای رایانهای و معادلات ریاضی آرامآرام تبدیل به توشهای در ذهن مهدی شد که با عزیمت او به هلند در سن ۱۹ سالگی بهمنظور ادامه تحصیل، زمینهساز دورخیز جدیتر او برای به سرانجام رساندن یک ایده متفاوت شد.
این ایده در قالب بازی «انگاره» سروشکل پیدا کرد؛ بازیای در سبک پازل و مبتنیبر ظرافتهای هندسی و هنری نهفته در طرحها و نقوش معماری ایرانی که خیلی زود نه فقط توجه دوستان و اطرافیان که نگاه متخصصان صنعت بازی را به سمت این جوان خلاق ایرانی جلب کرد.
روند بازی: تلفیق هنر و خلاقیت
بازی مجموعهای از پازلهاست که در چند دسته تقسیم شده و تمام آنها از قواعد منطقی پیروی میکنند. در هر مرحله، آیتمهایی در صفحه در حال حرکت هستند که شما باید بتوانید با یافتن نقطه مناسب بر روی یکی از این اشکال هندسی، الگویی که بازی از شما خواسته را خلق کنید. قوانین حرکت به خوبی در گیمپلی رعایت شده و پازلها عموماً شکل منطقی به خود میگیرند. یکی از مشکلات بازی، آسان بودن اکثر مراحل بوده و با چند ثانیه تمرکز بر روی مسیر حرکت آیتمها، به راحتی میتوانید نقطه مناسب برای رسیدن به الگو را بیابید، از آن بدتر اینکه با آزمایش و خطا نیز کار شما راه میافتد و چندان نیازی به تفکر برای حل کردن معمای بسیاری از مراحل ندارید. هر چند در دو مرحله پایانی، به کمک ابزاری که تغییراتی در وضعیت آیتمها میدهد، روند بازی تا حدودی عوض شده و با پازلهای سختتر و در عین حال جالبتری روبرو خواهید شد که برای حل کردن آنها به زمان بیشتری نیاز دارید.
بازی از چند قسمت تشکیل شده که با پیشرفت در آن، به بخش بعدی وارد شده و درجه سختی پازلها نیز بالاتر میرود. مشکلی که وجود دارد کم بودن تعداد مراحل است و در عرض یک ساعت میتوانید انگاره را به پایان برسانید.
نگارخانه:
اگر انگاره فاقد بخش نگارخانه بود، قطعاً از ارزش این اثر کم میشد؛ چراکه بازی بعد از چندین مرتبه تکراری میشد. اما بازیساز با قرار دادن بخش طراحی نگارخانه این امکان را به بازیکن داده تا خودش به ایجاد طرحهای هنری بپردازد. در این بخش، با جابهجا کردن چند دستگیره میتوانید بینهایت شکل ایجاد کنید.
حتماً در دوران کودکی کار با چرخنگار یا دوایر جادویی اقلیدس را تجربه کردهاید که با یک قلم و حرکات دایرهوار یک طرح اسلیمی زیبا ایجاد میشد. بخش نگارخانه هم به شما امکان میدهد چنین طرحهایی با آزادی عمل بیشتر ایجاد کنید. این بخش دارای شش زیربخش است که هر کدام امکانات خاصی در اختیار شما میگذارد. مثلاً در یکی از آنها میتوانید با نقاشی روی صفحهای پیکسلی مشابه جداول nxn یک طرح بکشید و تکرار آن را در شکل اصلی و در ابعاد مختلف مشاهده کنید. اگر به این بخش خوب مسلط شوید، میتوانید طرحهای بسیار زیبایی ایجاد کنید که تا پیش از آن روی دیوارهای مساجد یا ساختمانهای سنتی دیگر دیده بودید.
موسیقی سنتی ایرانی:
یکی از نقاط برجسته انگاره، موسیقی بسیار زیبای آن است. از موسیقی منوی بازی گرفته تا موسیقیهایی که در حین بازی پخش میشود، همگی دارای کیفیت عالی و تنوع خوبی هستند. این موسیقیها جذابیت بازی را دوچندان کردهاند و بسیار متناسب با فضای هنری بازی هستند. موسیقیهای بازی توسط مسلم رسولی ساخته شدهاند.
افتخارات بازی:
- ششمین جشنواره بازیهای رایانهای تهران:
- غزال زرین بهترین بازی ژانر ساده
- غزال زرین بهترین دستاورد طراحی بازی
- غزال زرین بهترین بازی با محتوای فرهنگی
- برنده جایزه ویترین دانشجویی از جشنواره IGF سانفرانسیسکو
- بهترین بازی خلاقانه در TGC
نقاط قوت:
- استفاده درست از فرهنگ بومی در یک بازی
- ایده خلاقانه و نو
- وجود بخش جانبی طراحی یا نگارخانه
- موسیقی زیبا و گوشنواز
- تناسب همه بخشهای بازی
- طراحی هوشمندانه پازلها
- ساخت نقوش هنری دیدنی
منابع:
۲- هدایت میزان
۳- بازی سنتر
۴- بازی نگار